ZBIRKA MONETARNIH, BANKOVNIH I DEVIZNIH PROPISA REPUBLIKE HRVATSKE
ISSN: 1848-316X
Opći uvjeti korištenja
 
Pristanak na primjenu Općih uvjeta korištenja

Pristupom web stranicama Zbirke monetarnih, bankovnih i deviznih propisa Republike Hrvatske www.monetarci.hr, koje izrađuje Institut za javne financije, korisnik potvrđuje da pristaje na primjenu Općih uvjeta korištenja ovih web stranica.

Ograničenje odgovornosti od točnosti sadržaja

Institut će uložiti razumne napore da održi stranice potpuno funkcionalnima i da sve objavljene informacije budu što je moguće točnije, potpunije i pouzdanije, ali nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica niti jamči, izričito ili prešutno, za točnost, istinitost, pouzdanost ili cjelovitost bilo kojega objavljenog podatka, materijala ili informacije.

Korištenje stranica

Tekstovi propisa dostupni na web stranicama www.monetarci.hr redakcijski su pročišćeni propisi i kao takvi ne smiju se smatrati temeljem za donošenje važnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. Službene pročišćene tekstove zakona donosi nadležno tijelo Sabora, pa se u tom smislu ovim redakcijski pročišćenim propisima treba koristiti samo kao orijentacijskim sredstvom, jer Institut ne odgovara ni za kakvu štetu koja može nastati njihovom primjenom.

Autorska prava

Sadržaj ovih web stranica zaštićen je autorskim pravom koje pripada Institutu. Svaka povreda navedenih prava, namjerna ili slučajna, znači kršenje uvjeta korištenja materijalima s web stranica i podliježe materijalnoj i kaznenoj odgovornosti.

Ovaj je program zaštićen Zakonom o autorskom pravu i drugim srodnim pravima. Zabranjeno je svako presnimavanje, kopiranje i distribucija drugim pravnim ili fizičkim osobama. Svako neovlašteno posjedovanje i pretraživanje bez suglasnosti autora/Instituta za javne financije podliježe zakonskim sankcijama prema čl. 229. i 230. Kaznenog zakona. Za eventualnu štetu nastalu upotrebom podataka i informacija s ovih web stranica ne odgovaramo.

Registriranim korisnikom za pristup web stranicama Zbirke postaje se dodjelom korisničkog imena i lozinke. Korisničko ime i lozinka dodjeljuju se korisniku najkasnije dva radna dana nakon dana podmirenja godišnje pretplate i vrijede za korištenje na jednom osobnom računalu i jednom mobilnom uređaju. Korisničko ime i lozinka vrijede za vrijeme trajanja pretplate (pretplatničke godine, tj. 365 dana od dana dobivanja korisničkih podataka), nakon čega postaju neaktivni.

Obveza je korisnika da svoju lozinku čuva tajnom. Ako korisnik drugoj pravnoj ili fizičkoj osobi otkrije svoju lozinku, Institut ima pravo odmah nakon saznanja o tome, bez prethodne obavijesti, poništiti korisnički račun, bez povratka uplaćenoga pretplatničkog iznosa.

Tajnost i zaštita osobnih podataka

Prilikom posjeta ovim stranicama osobni se podaci korisnika neće učiniti dostupnima javnosti niti će ih Institut ustupati trećim osobama, osim uz izričiti pristanak korisnika.

Mjerodavno pravo

Za sve sporove koji nastanu kao rezultat korištenja web stranicom www.monetarci.hr ili u svezi s njom isključivo su nadležni hrvatski sudovi.

Izmjene i dopune Općih uvjeta korištenja bit će objavljene na web stranicama Zbirke. O izmjenama i dopunama Općih uvjeta korištenja svi će pretplatnici biti obaviješteni e-mailom na adresu koju navedu pri registraciji. 

 
 
PRIJAVA ZA KORISNIKE
 
Email:
Lozinka:
Unesite kôd:
 
Zapamti me

Zaboravili ste lozinku?
 

Mobilne aplikacije
 

Korisnici mobilnih uređaja baziranih na iOS i Android operativnom sustavu mogu besplatno preuzeti aplikacije s Apple App Storea te Android marketa.

 

 

 

 

 

 

 
 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.monetarci.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija